Válassza a megfelelő méretű elosztó szekrényt!

Az áramköröket szétosztják a házban, viszont azok valahonnan ki kell fussanak a lakás teljes területére. Általában az elosztó szekrény feladata, hogy megvédje és egy helyre gyűjtse a biztosítékokat, amiket bármikor le lehet kapcsolni.

Mindenki látott már ilyen szekrényt, hiszen ezzel találkozunk a bejárati ajtó mellett, valahányszor belépünk a lakásba. Persze nem minden otthonban található az említett helyen. A lényeg, hogy az elosztó szekrény kellő minőségű anyagból készül, ezáltal megvédi az áramköröket. Szerencsére ellenállnak a nagyobb ütéseknek és még a tűznek is. Egyes termékek pedig a víznek állnak ellen. Megkülönböztetjük a belső és a külső változatokat.

A belső esetében beépített változatról van szó, amit egy már kialakított falrésbe helyeznek be. Nem is gondolná az ember, hogy az elosztó szekrényt bármikor megrendelheti az internetről. Ne járja feleslegesen az üzleteket, hanem inkább rendelje meg az ideális példányt néhány kattintással! Érdemes alaposan figyelembe venni a méretet, hogy az tökéletesen illeszkedjen.