Szolgáltatás

Lakásbiztosítások összehasonlítása kalkulátor segítségével: így azért egyszerűbb

Sokan szembesülnek azzal a kihívással, hogy megfelelő lakásbiztosítást találjanak, ami nemcsak megfizethető, hanem megfelelő védelmet is nyújt az otthonuknak. Sokaknak segített már a tájékozódásban a Biztoshely online lakásbiztosítás kalkulátora.

Az online kalkulátorok hasznossága a lakásbiztosítás kiválasztásában

Az online kalkulátorok rendkívül hasznosak lehetnek, amikor lakásbiztosítást választunk. A biztoshely.hu online kalkulátora segítségével könnyedén összehasonlíthatjuk a különböző biztosítók ajánlatait és megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb megoldást. A kalkulátor használata rendkívül egyszerű, mindössze néhány alapvető információt kell megadnunk és a rendszer máris megjeleníti előttünk a legjobb ajánlatokat.

Az online kalkulátorok segítségével gyorsan és hatékonyan tájékozódhatunk a különböző lehetőségekről, így könnyebben hozhatunk döntést. Nem kell több órát vagy napokat töltenünk azzal, hogy egyesével felkeressük a különböző biztosítók weboldalait, majd átnézzük és összehasonlítjuk az ajánlataikat. Az online kalkulátorok mindent egy helyen összegyűjtenek számunkra, így jelentősen megkönnyítik a döntéshozatalt. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Hogyan lehet felfüggeszteni egy online pénztárgép használatát?

online pénztárgép

Online pénztárgép

Az online pénztárgépek használata az elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert a vállalkozások körében, köszönhetően azok kényelmének és hatékonyságának. Mindemellett azt is muszáj elmondani, hogy 2017-től számítva, nyugtát csak ilyen készüléken keresztül lehet kiadni, ami egyben kötelezővé teszi a használatát.

Azonban lehetnek olyan helyzetek, amikor szükségessé válik egy online pénztárgép ideiglenes vagy tartós felfüggesztése. Ez lehet például szezonális üzleti tevékenység, a vállalkozás profiljának megváltozása, de akár egy új pénztárgép rendszerre való átállás miatt is. Hogyan lehet biztonságosan és szabályosan felfüggeszteni egy online pénztárgép használatát? Lássuk a lépéseket!

1. Értesítsd az illetékes hatóságot!

Az első és legfontosabb lépés, hogy értesítsd az illetékes hatóságot, általában az adóhatóságot, a pénztárgép használatának felfüggesztéséről. Ez a lépés biztosítja, hogy a vállalkozásod megfeleljen a jogszabályi követelményeknek és elkerüld a lehetséges bírságokat vagy jogi következményeket. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A szabadalmi ügyvivő kiválasztása a szellemi vagyon értékeléséhez

A szellemi tulajdon értékelése összetett és kritikus folyamat, ami kulcsfontosságú a vállalkozásoknak és egyéni feltalálóknak egyaránt. A szabadalmi ügyvivő kiválasztása ebben a kontextusban nem csupán adminisztratív feladat, hanem egy konkrét stratégiai döntés, ami jelentős hatással van a hatékonyságára és az ahhoz kapcsolódó vagyonértékelési folyamatokra.

A szellemi vagyonértékelés pontos előnyei

A világ fejlett országaiban egyre inkább a tudásalapú gazdaság, vagyis az innováción és az immateriális javakon alapuló iparágak irányába történik elmozdulás. A tőzsdén jegyzett nagyobb vállalatok körében, az immateriális javak ma már az összes eszköz jelentős többségét teszik ki és ez az arány folyamatosan növekszik. A szellemi vagyonértékelés segíthet meghatározni egy vállalkozás valódi értékét és kihasználni a jelenleg, esetleg nem számon tartott vagy nem megfelelően kihasznált eszközöket.

A szellemi vagyonértékelés több összefüggésben is előnyére válhat. Egy szabadalom, védjegy vagy szerzői jog értékének felmérése egyszerűsítheti az engedélyezési vagy átruházási folyamatot, segíthet meghatározni a megfelelő jogdíjakat, amiket a szellemi tulajdont képező eszközök mások általi használatáért kell felszámítani. Továbbá, ha a szellemi vagyonértékelés során a szellemi tulajdonnak reális értéket tulajdonítanak, az növelheti egy vállalkozás értékét és nagyobb finanszírozási lehetőségeket biztosíthat.

Mindezek után pedig ismerjük meg közelebbről a szabadalmi ügyvivő pontos szerepét, az adott témakörön belül! Egy kattintás ide a folytatáshoz....

POS terminál igénylési útmutató kereskedőknek

POS terminál igénylés

POS terminál igénylés

Egy vállalkozás vezetése olyan kihívásokat rejt magában, amikre gyakran a tulajdonosok még csak nem is gondolnak. Akik már régóta működtetnek egy üzletet, igen sok dolgot megéltek az évek során. Jelentős átalakulások történetek az elmúlt időszakban, ami leginkább a digitalizációhoz köthető. Az egyik nagy lépés az online kassza megjelenése, majd pedig az ehhez kötött készpénzmentes fizetési feltételek biztosítása. Ez utóbbi a vásárlóknak is kedvező előnyöket kínál, hiszen sokkal egyszerűbbé, de mindenekelőtt gyorsabbá teszi a kifizetéseket.

Nem kell a pénzt levenni a számláról, visszajáróval bajlódni, a bakjegyeket biztos helyen tartani, mert elég csak érinteni és megtörtént a művelet. Üzletvezetői részről ugyanakkor muszáj beszerezni a megfelelő készüléket, ami kedvező költségek mellett, a lehető leginkább illeszkedik a cég sajátosságaihoz. Ami az igénylést illeti, első körben érdemes megtalálni a megfelelő szolgáltatót, majd utána jöhetnek a lényegi lépések. A legtöbb dolog már online végezhető. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

NTAK kisokos a CMO-tól: ezekről érdemes tudnod vendéglátósként

NTAK

NTAK

A turizmus olyan sajátos terület, ami nemcsak bizonyos régiókat vihet sikerre, hanem teljes országokat, már amennyiben foglalkoznak a szektorral. Ami tény, hogy hazánk nem büszkélkedik óriási ipari kapacitással és még csak jelentős nyersanyag lelőhelyek sincsenek a területén belül. Amire viszont joggal és sikerrel támaszkodhat, az a turizmus. Olyan természeti és kulturális kincseket rejt, ami sikerrel vonzza be a külföldi látogatókat. Ez mind olyan plusz bevétel, amit kihasználva, nagyban növelhető a GDP.

Mindenképpen fontos befektetni ebbe az ágazatba, különben nem lehet még többet kivenni. Mégis hová érdemes finanszírozásokat csoportosítani? Ezt csak úgy hasra ütve nem lehet kitalálni, hanem konkrét számadatokra lesz szükség. Az MTÜ kialakította ezért az NTAK-ot, amit már hatékonyan működtet a szálláshelyek terén. Az így beszerzett információk alapján, valós időben követhetőek a foglalások száma, amivel máris tervezhetőbbé tehető, hogy pontosan mennyit éri meg bizonyos régiókban elkölteni a további fejlesztésekre. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

3 hasznos tipp a Biztoshely biztosítási portáltól

Biztoshely biztosítási portál

Biztoshely biztosítási portál

Minden arra jogosult autónak rendelkeznie kell kötelező biztosítással Magyarországon, ezt szigorú törvény szabályozza hazánkban. Viszont, a biztosítótársaságok árai között meglehetősen nagy különbségek vannak, ezért az autósok keresik a legköltséghatékonyabb megoldást. Ennek a fontosságát is kiemeli a Biztoshely biztosítási portál. Az első fontos tanács ebben az esetben az, hogy ajánlott használni a portálon megtalálható díjkalkulátort, ami több mint 10 biztosító ajánlatát sorakoztatja fel.

Ezeket ár szerinti sorrendbe is rendezi, így segítve azt, hogy könnyen felfedezhessük a legolcsóbb ajánlatot. Vigyázni kell, nehogy kedvezőtlen feltételek mellett szerződjünk, mert az aláírásunk bizony kötelez és ha tetszik, ha nem, 1 éven keresztül nem tudunk változtatni. A másik tanács az, hogy minden autósnak 55 nappal az évforduló előtt tanácsos átnéznie a reá vonatkozó feltételeket. Ez azért szükséges, mert a biztosítótársaságok már nem egységesen október 30-án hirdetnek új kötelező biztosítás tarifákat. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Miért éri meg egy CRM rendszer bevezetése?

CRM rendszer

CRM rendszer

A gazdaságot a profitszerzés növeli. Ennél fogva, minden vállalkozásnak az a fő feladata, hogy a tőkét gyarapítsa és ezért bármit elkövethet. Az üzleti életben csak a bevétel számít, mert ennek hiányában stagnálás és lassú vagy gyors leépülés következik be. Ha valaki nem elég rámenős vezetőként, akkor a konkurencia el fogja happolni a vásárlókat a jobb ajánlatokkal. Éppen ezért üzletet indítani csak kellő megfontolással érdemes. Sajnos sokan pontosan ott rontják el, hogy erre nem figyelnek eléggé. Van egy remek ötletük és belevágnak hitelre felvett pénzből.

Az elégtelen piackutatás és a tapasztalat hiánya viszont gyors bedőlést eredményez. Érdemes mindent előre látni és rengeteget tervezni. Az értékesítés egy külön szakma, ami folyamatosan fejlődik. Az automatizálás hatalmas segítséget tud jelenteni ezen a területen belül. Ennek a fontosságát a Grantis is kiemeli. A Mini CRM, tehát Customer Relationship Managementet, azaz ügyfélkapcsolat-kezelés ma már rábízható bizonyos szinten szoftverekre. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A nyugdíjbiztosítás hozamokról bővebben: mekkora megtakarításra számíthatok?

nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

Nagyon sok bölcsességet lehet kivetíteni az életre, de ezek többsége tényleg olyan, amit megéri figyelembe venni. Itt van például az, hogy érdemes a jelenben élni, de készülni a jövőre. A világ még sohasem volt ennyire összetett és kiszámíthatatlan, mint manapság. Ettől azonban még vannak olyan trendek, amelyek bizonyos paraméterek ismeretében előrevetíthetőek. Ezek között ott szerepel az állami nyugdíjrendszer komoly problémája, amit az elöregedő társadalom ad. Tudni kell ugyanis, hogy a jelenlegi nyugdíjasok jövedelmét az aktív dolgozók járuléka adja.

Az elvándorlás és a kevesebb gyerek születése mind oda vezet, hogy kevesebb befizetés történik. Az elkövetkezendő néhány évtizedben valószínűleg alapjaiban kell majd reformokat végrehajtani, különben az egész rendszer összedől. A bizonytalanra pedig nem lehet építeni. Éppen ezért, amennyiben esély van rá, tegyél félre és készülj az öregkorra! Erre a célra remek lehetőséget ad a nyugdíjbiztosítás, ami állami támogatást is élvez, mint öngondoskodási forma. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Milyen előnyökkel jár a szellemi vagyonértékelés?

A világ fejlett országaiban egyre inkább a tudásalapú gazdaság, vagyis az innováción és az immateriális javakon alapuló iparágak irányába történik elmozdulás. A nagy, tőzsdén jegyzett vállalatok körében, az immateriális javak ma már az összes eszköz nagy többségét teszik ki és ez az arány folyamatosan növekszik. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Élet a plasztikai műtét után: mire kell majd figyelnem?

Dr. Falus György plasztikai sebész

Dr. Falus György plasztikai sebész

Amikor valaki esztétikai műtétre szánja el magát, akkor általában arra gondol, hogy milyen lesz az élete a beavatkozást követően. De rögtön a műtétet követő időszakban kellemetlenségekben is részünk lehet. Az orvosi utasításokat szigorúan be kell tartanunk, tehát ezzel is számolnunk kell. Ezért is érdemes átnézned Dr. Falus György plasztikai sebész tájékoztatóit. Természetes, hogy a különböző plasztikai beavatkozások után némileg eltérőek az orvosi javaslatok is. Például a mellnagyobbítás esetén a mellimplantátum stabilizálása érdekében, 3 hónapig a páciensnek a hátán kell feküdnie.

Ez azért szükséges, mert az implantátum körül kialakuló tok eleinte még nem elég erős ahhoz, hogy ne mozduljon el az implantátum. További 2 hónapig nem szabad áztatni a sebet, de zuhanyozni lehet. A sebet tisztán kell tartani, de 6 hónapig sem napfény, sem UV-fény nem érheti, szoláriumba sem szabad menni, mert a fény hatására a heg deformálódhat. Különböző okoknál fogva, sokaknak van szükségük hasplasztikára is, ami után javasolt 3-5 nap otthoni pihenés a páciensnek. Egy kattintás ide a folytatáshoz....