A naprendszer makett elősegíti a közös kutatást

Mindig vannak olyan gyermekek, akik szenvedélyesen vonzódnak a világűrhöz. Ilyenkor a naprendszer makett hosszú órákon keresztül lefoglalja majd őket, miközben a kézügyességük is fejlődik. A makett lényege, hogy megkapjuk a működő vázat és az ahhoz tartozó bolygókat.

Az benne a legjobb, hogy nem fogjuk az egészet készen kapni, hanem nekünk kell kifesteni. Ez lehetővé teszi a közös kutatás és a bolygók megismerését is. Milyen színű a Vénusz? Hogy néz ki a Mars? A közös kutatás alatt megtanuljuk a színeket és a miérteket, nézhetünk dokumentumfilmeket vagy meséket is. Amikor elkészültünk egy bolygóval, jöhet a következő, legvégül pedig meg kell tanulnunk a sorrendet. Ha a gyerek egy kicsit nagyobb, a fizika törvényeit is átvehetjük, hogy a naprendszer makett még élethűbb legyen.

A kicsik élvezni fogják az űrhajós játékokat és segítenek abban, hogy mindenki letegye a mobilt és csak abban az esetben vegye elő, amikor tanulni szeretnénk. A világűr hatalmas, így rengeteg játéklehetőséget választhatunk.