Mi az a migrénes fejfájás? Mit lehet ellene tenni?

migrén piercing

Migrén piercing

A lüktető, rohamokban jelentkező, görcsös fejfájás nem más, mint a migrén, aminek megjelenése gyakoribb a nők körében, mint a férfiaknál. Hátterében általában a genetika áll, de a környezet is befolyásoló hatással bír ennek megjelenésére. A www.medicalpiercing.hu weboldalon bővebben is kitérnek a migrén lehetséges okaira és kezelési módszereire.

A legtöbb ember, amikor migrénes fejfájása van, igyekszik a lehető leghamarabb megszüntetni a kínokat, általában fájdalomcsillapító gyógyszerek szedésével. Azonban léteznek természetes megoldások is, amik nem ártanak a gyomornak. Egyik ilyen a migrén piercing viselése, ami tulajdonképpen az akupunktúra elvein működik.

Érdemes felkeresni az említett weboldalt és tájékozódni erről a lehetőségről. Ugyanott olvashatunk a migrénes fejfájás okairól, fajtáiról is. Nem élhetünk úgy, hogy egy hormonális változás, hideg- vagy melegfront, stresszhelyzet, bizonyos ételek, fáradtság ilyen nagy fejfájást okoz. A migrén piercing segíthet megszabadulni a kínoktól.

A migrénes fejfájás szimptómái

Erre a típusú fejfájásra jellemző, hogy általában csak az egyik oldalon jelentkezik a közepes vagy nagyon erős, lüktető fájdalom. Ez mozgásra általában erősödik, így megnehezíti, de sok esetben lehetetlenné teszi a mindennapi teendők zökkenőmentes végzését. Bár ritka esetben, de előfordulhat, hogy a migrénes fejfájás kiterjed mindkét oldalra, valamint az arc és a nyak területére is.

Az erős fejfájáshoz társulhat émelygés, hányás, fény- és zajérzékenység, de ha a probléma súlyosabb, akkor az érintett izzadással, hasi fájdalommal, hasmenéssel, hőhullámokkal és koncentrációzavarral is szembesülhet. A fejfájás előtt néhány perccel vagy 1 órával jelentkezhetnek az aura tünetei is, ha a migrén aurával érkezik.

Ez lehet látászavar, a kezekben jelentkező bizsergés, zsibbadás, érzéskiesés, beszéd- és egyensúlyzavar, szédülés, de súlyos esetekben ájulás is előfordulhat. Tehát, a migrénes fejfájás rendkívül erős szimptómákat hozhat, ezért mindenképpen a megelőzésre kell tenni a hangsúlyt.

Hogyan működik a migrén piercing?

Amint már említettük, ez az akupunktúra elveire épül, ami nemcsak csillapítja a fájdalmat, de helyreállíthatja az egész szervezet élettani egyensúlyát is. Ez úgy érhető el, hogy a bőr alá hatoló akupunktúrás tűvel stimulálják a szöveteket az idegpályák összeköttetéseinél.

A migrén, esetenként együtt a Shenmen piercinggel olyan akupunktúrás pontokba kerül, amelyek fájdalomcsillapító és relaxáló hatással lehetnek a szervezetre. A hallójárat fölötti redőbe szúrják a migrén piercinget, ami igen nagy pontosságot igényel. A piercing ezután folyamatos inger alatt tartja a vagusnak is nevezett X agyideget, ami fájdalomcsillapító, nyugtató és szorongáscsökkentő hatással bír.

A Medical Piercing szalonban igazán precízen dolgoznak a szakemberek, ezért célszerű felvenni a kapcsolatot velük, ha gyakran szenvedünk migrénes fejfájástól, és szeretnénk kipróbálni egy alternatív módszert a kínok megszüntetésére. A medicalpiercing.hu honlapon megtaláljuk az elérhetőségeket.