Segít a tanulásban az agyi kapacitás növelése

Agyi kapacitás növelése

Agyi kapacitás növelése

Szerencsések azok az emberek, akik hosszú éveken keresztül jó memóriával rendelkeznek, és szinte minden apróságra emlékeznek, ugyanakkor olyanok is vannak, akiknek ezt a képességét időnként nem árt picit erősíteni. Az agyi kapacitás növelése szükséges ahhoz, hogy a teljesítményt fokozni lehessen, de ezen kívül a koncentráció képesség növelésére, stressz-oldásra, alvászavarok, depresszió és energiahiány megszüntetésére is alkalmazzák.

A tudomány folyamatosan kutatja az agyműködés titkát, hiszen egy örök kíváncsiság tárgya az, hogy mire képes az emberi agy. Már 60 év óta egyetértenek a kutatók abban, hogy az emberi agy befogadóképessége szinte végtelen, de akkor miért nem vagyunk képesek mégsem kiaknázni és hasznosítani ezt? Miért okoz mégis néha számunkra problémát néhány adat memorizálása?

Az agyi kapacitás növelése tanulással érhető el, ugyanis a mindennapi életben az agyunk befogadó képességének pusztán csak egy nagyon kicsi százalékát használjuk. A tanulás is egyeseknek könnyebben, másoknak nehezebben megy. Ezt lényegében két alapvető tényező határozza meg, ezek pedig az agy tudati állapota, ami azt mutatja meg, hogy mennyire áll készen a tanulásra, a másik a tanulási technika hatékonysága.

A tanulás hatékonyságát a legjobban elősegíteni agytréning által lehet. Például az Egészségkapu Gyógycentrumban az AVS agytréning olyan ritmusos fény- és hangingereket jelent, amelyek az agy természetes működésbeli tulajdonságait kihasználva hatnak az agyi ritmusokra, amelyek különböző tudati működésekkel járnak együtt. Ezeken a speciális tréningeken az agy tudati állapotairól kaphat ismereteket és átélhető tapasztalatokat.

Az AVS technika és az ezzel dolgozó készülék alkalmazása révén, az ebben résztvevők páratlan lehetőségeket kaphatnak. Ugyanis ezeken a képzéseken a különböző tudatállapotokat, az ezek elérését lehetővé tevő technikát, a különféle tanulási módszereket, valamint önfejlesztő és öngyógyító folyamatokat ismerhetnek meg a résztvevők. Az agytréning felnőttek és gyermekek számára egyaránt ajánlott.