Languszta krémes változatban

A tengerek világa számos ínyencséget rejt a kulináris kalandra éhezőknek. A megannyi halfajta mellett, ilyen az ízletes húsú languszta is, ami grillen sütve igazi ünnepi fogásnak számít. De nem kizárólag ez az időigényes elkészítési mód teszi a legnagyobb testű, ollótlan tengeri rákok családjába tartozó vízi élőlényt különleges és tápláló eledellé.

A languszta rillette-ként, gyömbérrel és citromkonfittal felturbózva is maradandó ízélményt kínál, minimális erőfeszítéssel, pirítósra vagy sós kekszre kenve nemcsak a hétköznapok napindítójaként vagy zárójaként, hanem izgalmas partiételként is tökéletesen beválik.

Az Íztenger internetes kereskedésben 90 grammos kiszerelésben kapható ez az első osztályú termék.

Az itt forgalmazott languszta húspástétom fő alapanyaga Franciaország északnyugati részéről, Carantec városából származik, mégpedig a kézműves hal- és algatermékeket előállító családi vállalkozás, a La Chikolodenn konzervgyár árucikkeként kerül a fogyasztók asztalára. Érdemes megkóstolni és hagyni, hogy rabul ejtsen a hamisítatlan breton ízvilág.