Kamu a káposzta leves diéta?

Káposzta leves diéta

Káposzta leves diéta

Kamu a káposztaleves diéta? A válasz röviden és egyszerűen: igen! Azonban, ebben az esetben fontos leszögezni, hogy a kamu diéta kategóriában nem azok a diéták tartoznak, amelyekkel nem lehet lefogyni, hanem azok, amelyek befejezése után, az illető majdnem ugyanannyit szed magára, mint amennyit a diéta alatt elhagyott.

Ezt a fajta diétát már a nyolcvanas években kezdték el terjeszteni faxon és azóta divatban van, újra és újra előjön. Hogyha valaki az orosz parasztdiéta, vagy a katonadiéta névvel találkozik az tudhatja, hogy ugyanerről a diétáról van szó. Most nézzük is meg, hogy miért fogyaszt a káposztaleves diéta. A diéta ideje alatt a zsírt teljesen kizárják, fehérjebevitel sincs és a szénhidrátok bevitele is a töredékére csökken. Így aztán egyáltalán nem nehéz elérni a hőn áhított kalória bevitelt, aminek következtében elindul a fogyás. Viszont ezt a fogyást sok esetben nem lehet tartósnak nevezni, ugyanis az egy hetes diéta lejárta után, az ember elkezdi folytatni ugyanazt az étkezést, amit előtte folytatott és rövid időn belül a kilók visszajönnek. A fogyás nagy részben az izomból származó vízveszteségnek köszönhető. Egy ilyen szénhidrát hiányos diéta alatt ugyanis, az izmok glikogénraktárai lemerülnek.

Egy glikogénmolekula egy darab glükóz molekulából és 3–7 vízmolekulából áll. Így amikor a glikogén elkezd fogyni, vele egy időben fogy az izmokból is a víz. Innen meg a folytatást már mindenki tudja, hiszen a fentiekben leírtuk. Hogyha valaki gyors, de kevésbé tartós diétát szeretne, akkor válassza a káposztaleves diétát, ha viszont tartós fogyást, akkor nézzen körül a hosszabb idejű diéták között!