Az autós gyerekülés a vásárlás után is fontos

Ki ne figyelne minden pillanatban a biztonságra? Az autós gyerekülés azonban néha mégis használaton kívül marad. Ma kétségtelenül fontos, hogy mindig a gyermek méretének és súlyának megfelelő gyermekülést használjunk az autóban. Túl sokszor lazítunk és a legrövidebb utakon azt gondoljuk, hogy semmi sem fog történni.

„Csak néhány méter” – mondjuk. A gyerekek pedig autósülés nélkül, csak biztonsági övvel ülnek be. 50 km/h sebességnél (a városban megengedett legnagyobb sebesség) nagy a halálozás veszélye, ha ütközés történik és a gyermek nem gyermekülésben ül. Pedig, ha ebben van és csak felnőtt biztonsági öv van rajta, még akkor sincsen teljesen védve. Ezzel szemben, a kizárólag biztonsági övvel utazó fiatalok súlyos vagy halálos sérülések veszélyének vannak kitéve. Az autós gyerekülés nemcsak a vásárlás pillanatában fontos, hanem később is.

Ha már megfizettük az árát, akkor használjuk, mivel egyetlen méter alatt is megtörténhet a baj, utána pedig örökre megbánjuk a felelőtlen döntésünket.