Az ADR oktatás nélkülözhetetlen információkkal lát el

ADR oktatás

ADR oktatás

Tudja, hogy mit jeleznek a teherautókon gyakran megjelenő sárga táblák, amelyeken különböző számok szerepelnek? Amennyiben Ön vagy valamelyik ismerőse nem vett részt az ADR oktatás óráin, akkor bizonyára csak találgatni tud, de ha az áru típusára tippelt, akkor közel jár az igazsághoz. Ugyanis ezek a sárga táblák a veszélyes anyagokat és azok veszélyességi fokát jelölik.

Ez az információ, főként azzal a bizonyos rakománnyal kapcsolatba kerülő munkásoknak, valamint baleset esetén a tűzoltóknak szól. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy gyúlékony anyagot miként rakodunk és milyen elővigyázatossági lépéseket teszünk meg a biztonságos szállítás érdekében.

Valamint, ha bármi probléma történik, a tűzoltóknak is tudni kell, hogy például robbanásveszély fennáll vagy nem. A táblák kihelyezéséért a sofőrök a felelősek, így az ADR oktatás kötelező számukra, hogy pontosan elsajátítsák, mikor milyen számkódokra van szükség. Amennyiben Ön is fontolgatja, hogy ilyen területen dolgozzon, akkor első lépésként jelentkezzen az ADR oktatásra, hiszen az itt szerzett tudás nélkülözhetetlen!