Útmutató a napelem rendszerek fajtáihoz

ST Solar

ST Solar

Ezekben a nehéz időkben mindenki arra törekszik, hogy spóroljon a számlákon, amelyek közül az energiaszámlák a legköltségesebbek. Remek módszert kínál a napelem arra, hogy csökkenteni tudjuk, vagy akár le is nullázzuk a villanyszámlánkat. A napelem rendszerek működéséről és előnyeiről bővebben tájékozódhatsz az ST Solar weboldalán. A weblapon megtudhatod, hogy ennek a rendszernek a termelése független a villamos-energia áraktól, telepítése után kizárólag bevételt termel. Mondhatnád, hogy ez igaz, de nagyon sok pénzbe kerül.

Nos, erre azt lehet kijelenteni, hogy valóban, a napelem rendszer nem kis befektetés, viszont nagyon gyakran igényelhető rá állami támogatás, így nem a saját zsebedből kell a teljes összeget kifizetned. Ennél ráadásul nincsen szervizdíj, sem éves ellenőrzés, ami szintén pénzedbe kerülne. Növeli az ingatlan értékét és óvja a környezetet is. Viszont nagyon át kell gondolnod, hogy melyik céggel vállaltatod fel a munkát, ugyanis egy helytelenül meghatározott napelem rendszer megtérülése évekkel elcsúszhat.

Rosszabb esetben még ráfizetést is jelenthet. Továbbá számít az is, hogy meddig húzódik az engedélyeztetés, pályáztatás. Nem érdemes kockáztatnod, hiszen az ST Solar nevű cég munkatársai minden lépésnél Veled lehetnek, ha akarod. Elsőre az ingyenes helyszín felmérése történik, amikor a szakértők élőben térképeznek fel mindent. Ezután az együtt átbeszéltek és a helyszíni felmérés alapján kidolgoznak egy precíz műszaki tervet. A komplett ajánlatot a megpályázható támogatások, valamint az igényeid figyelembevételével teszik meg.

A villamossági és csatlakozási engedélyeztetés miatt sem kell tenned egyetlen lépést sem, hiszen a szakértők a határidők és a keretek adta lehetőségeken belül, a lehető legrövidebb idő alatt lebonyolítják a folyamatot. Azt is megvizsgálják, hogy milyen aktuális támogatásokra lehetsz jogosult és átvállalják az ügyintézést. Ezt követően közösen beszerzitek a napelem és inverter típusokat, majd akár 1 nap leforgása alatt kompletten telepítik a napelem rendszert.