Súlyzós edzés vagy saját testsúlyos: előnyök és hátrányok

otthoni edzés

Otthoni edzés

Nagyon sokan gondolják azt, hogy tökéletes alakjuk csak akkor lehet, ha drága konditerembe járnak, esetleg otthonra is vesznek pár gépet, ami szintén elég nagy kiadás. Pedig tökéletes választás az otthoni edzés is, erre nem kell pótszerként tekinteni. Az otthoni edzésnek több előnye is van. Az egyik a már említett költséghatékonyság, hiszen megtakarítható az a pénz, amit kondibérletre költenénk. Ráadásul, ha helyesen választjuk meg a gyakorlatokat, akkor ugyanolyan jó eredményeket érhetünk el, mintha teremben edzenénk.

Nagyon jó a saját testsúlyos edzések hatékonysága, erre az edzésformára épül például az Intenset 12 hetes edzésterv és diéta is. Ennek segítségével otthonról, extra dolgok, drága eszközök nélkül is hatékonyan tudunk fogyni, formásodni és erősödni. Nemcsak fiatalok, hanem idősebbek és túlsúlyos személyek is elkezdhetik ezt az edzéstervet. Fokozatosan, szépen el lehet jutni egészen jó eredményekig ezzel az edzéstervvel, azonban arra szintén figyelni kell, hogy mit és mikor eszünk.

Érdemes kipróbálni az Intenset programot, ami elérhető az intenset.hu weboldalon és teljesen ingyenes. Gyakorlatilag egyedül csak az akaraton és a kitartáson múlik, hogy mennyire edzzük magunkat, milyen eredményt érünk el. Az otthoni edzés azért is rendkívül előnyös, mert nincs időhöz kötve. Mindenkinek a nap valamelyik szakában van szabad 15-20 perce, így akkor végezheti a gyakorlatokat. Nincsenek pontos időben kezdődő edzések, sehová sem kell menni. Az embereknek manapság nagyon kevés szabadidejük van és hajlamosak vagyunk a sportot a tevékenységek végére helyezni.

Aztán talán lesz rá időnk és kedvünk vagy nem. Viszont ez így nem működik, mert azon vesszük észre, hogy hirtelen nem tudunk mit kezdeni a lassan, de annál makacsabbul karfiolosodó hasunkkal, fenekünkkel, combjainkkal. Az Intenset edzésterv betartása viszont nem nehéz, akár este, az úgynevezett énidő alatt is elvégezhetjük a gyakorlatokat. Ahogyan megengedi az életmódunk, az alkatunk, úgy végezhetjük ezeket a tornákat, érhetjük el általuk a tökéletes testalkatot.