Mikor jön jól a borélesztő?

borélesztő

Borélesztő

A borkészítés szép szakma, amit sokan megélhetésből, míg mások csak hobbiból űznek. Attól függetlenül, hogy valaki milyen céllal készíti ezt a nemes italt, szüksége lesz alapvető eszközpalettára és bizonyos összetevőkre, amikkel kiváló eredmény érhető el. A borélesztő az a bizonyos segédanyag, amivel fokozható a hatékonyság.

A szőlőben, vagy más gyümölcsfajtákban lévő cukrok átalakítása adja az italok alkoholtartamát. A folyamatot a természet végzi el, még akkor is, ha mesterséges körülmények lesznek ehhez teremtve. A borélesztő olyan gombafaj, ami képes megélni a savas pH ellenére, ami a legtöbb mikroszervezetet elpusztítja. Eredetileg a szőlőszemek felületén találták meg ezt a fajt.

Hagyományos módon nincs felétlen szükség külön készítmény formájában hozzáadni a musthoz, mert a préselés során bejut a lébe és nekilát a szaporodásnak. A hatékonyság fokozása, a folyamatok kézben tartása céljával ugyanakkor jobb, ha van a közelben néhány csomag borélesztő, ami egyszerűen megrendelhető már online is. Az illatokban, színekben és aromákban gazdag nedűk csak kellő gondossággal teremthetőek meg.