Mire jó a dekupázs ragasztó?

Dekupázs ragasztó

Dekupázs ragasztó

Sajnos a hétköznapi értelemben használatos ragasztók nem minden esetben felelnek meg az alkotási célokra, hiszen nem képesek teljesen átlátszóra megszáradni, hanem látható és egyértelmű nyomot hagynak maguk után. Itt jöhet a képbe a dekupázs ragasztó,

amit akkor érdemes kézbe venni, ha egy olyan művészeti alkotás elkészítéséről van szó, ahol fontos az esztétika. A re-kreativ.hu oldalon többféle kivitelben is megvehető a szóban forgó dekupázs ragasztó, ezért az érdeklődőknek elsősorban innen kéne tájékozódniuk.

Az biztos, hogy a szalvétatechnikához való termék jó minőségű, mivel itt az egész képet vagy alakzatot le kell kenni ezzel a réteggel. Ezt azért teszik az alkotók, hogy egyrészt megragadjon a szalvéta, másrészt hogy kapjon egy védőréteget a dekupázs ragasztónak köszönhetően.

További előnyt jelent, hogy ez az eszköz fényesre szárad meg, valamint hogy kissé antikos hatásúvá teszi az elkészült képeket. Fontos azonban, hogy a használók a dekupázs ragasztót egyenletes rétegben kenjék fel, mert a száradás után meg fognak látszani a vastagság szempontjából a különbségek.