Miért éri meg trapézlemezzel fedni a kerti épületek tetejét?

trapézlemez

Trapézlemez

Itt a tavasz, így elérkezett a munkálatok ideje. Sokan melléképületek készítését tervezik, mások garázst építenek, ilyenkor pedig óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy az adott konstrukciót milyen tetőfedő anyaggal fedjük be. Nagyon jó választás a trapézlemez, aminek kifejezetten sok előnye van. Ha alternatív opciók is érdekelnek (pl.: szendvicspanel, cserepeslemez, stb.), akkor nézz szét az aceltrapezlemez.hu oldalán bővebb információkért!

De maradjunk még a trapézlemeznél! Ennek felhasználása tetőként költséghatékony, mert adott négyzetméterre vetítve, lényegesen olcsóbb anyag, mint a hagyományos megoldások. Ráadásul igény szerint rendelhetjük meg a gyártótól a trapézlemez méreteket, így beépítéskor kevés hulladék keletkezik.

Időtálló megoldást kínál ez az anyag, hosszú élettartamának köszönhetően, az elemek cseréjére sokkal nagyobb időközönként kell sort keríteni. Gyorsan és könnyen lehet a trapézlemezt bármilyen felülethez, anyaghoz rögzíteni. Egy ügyes háztulajdonos saját maga képes megoldani a tetőfedést, akár szakember nélkül is.

Viszont, az optimális eredmény elérésének érdekében, mégis tanácsos egy tapasztalt mesterember segítségét kérni, a kisebb kerti épületek esetében is. Igazán kicsi a súlya a trapézlemeznek, így pedig egyáltalán nem terheli meg a rögzítésére szolgáló szerkezetet. Nem jelent problémát a szállítása sem, hiszen nem nehéz. Továbbá, kevésbé hajlamos a szennyeződésre, de ha ez mégis előfordul, akkor könnyen tisztítható.

Remekül felhasználható elemek

A cserepeslemez szintén kitűnő választás lehet a kerti épületek tetőjére, a használata mellett számos érv szól. Az ismert technológiáktól jóval olcsóbb megoldást jelent. Megtekintheted az árakat a weblapon. Többszörös korrózióvédelemmel van ellátva, aminek köszönhetően hosszú élettartammal rendelkezik a cserepeslemez.

Tízszer könnyebb a hagyományos tetőfedési elemeknél, ha új tetőszerkezetet építesz, akkor nincs szükség masszív, nehéz és anyagigényes megoldásra. Adott esetben az eredeti, még meglévő tetőszerkezetre és annak burkolatára is ráépíthető. Környezetbarát jellegét az adja, hogy könnyen újrahasznosítható.

Gyakorlatilag a cserepeslemez bármilyen épülettípushoz ideális, színének és mintájának gondos megválasztásával. Olcsó, könnyű és egyben esztétikus megoldást nyújt, ezért érdemes ezt választanod a kerti épületekhez. A Pascal trapézlemeztől szendvicspanelt is vásárolhatsz, amit felhasználhatsz az épület homlokzatának szigetelésére és vizuális kialakítására, térelválasztó elemként, válaszfalként, mennyezetként stb. Stabil, erős szerkezetű, tartós, időtálló jellegű.

A szendvicspanel árak vastagság szerint változnak. Az adott cégtől minden szükséges elemet beszerezhetsz, amire csak szükséged lehet a kerti épületek megépítéséhez vagy felújításához. Jelenleg a famintás trapézlemez akciós áron vásárolható meg, de egyéb termékek is szerepelnek a promóciós kategóriában. Ez azt jelenti, hogy még pénzt is megtakaríthatsz, ha a megfelelő lemezt választod ki a kínálatból. Vedd górcső alá a Pascal trapézlemez termékpalettáját!