McKenzie tornagyakorlatok nyakra – Így érdemes nekikezdened

McKenzie torna

McKenzie torna

A komolyabb fájdalmak gyakran csak néhány kisebb kellemetlenséggel kezdődnek, majd több idő elteltével alakulnak át gyötrelmes fájdalommá. Azok, akik többségében ülőmunkát végeznek, néhány év után azt vehetik észre, hogy a hátuk nem szuperál valami jól. Eleinte csak némi zsibbadás jelentkezhet, majd alkalmi fájdalmakká alakulhat át. Esetenként, bizonyos pontokban nyomódás keletkezik, ami szúró érzéssé változik. Az alkalmanként jelentkező kellemetlenség végül állandósulhat és krónikussá válik.

A fő probléma, hogy ezek a tünetek végül tovább fognak fejlődni és kisugározhatnak további pontokra, így komplex fájdalomrendszert generálva, ami végül elviselhetetlenné válik. A szervezet gyakran úgy igyekszik mindezt kompenzálni, hogy felvesz egy rendellenes testtartást, amiben bár az aktuális fájdalomérzet csökken, de a megterhelés nő más részekre nézve, ami további panaszokat hoz létre. Az ilyen mechanikai eredetű sérülések egészen odáig vezethetnek, hogy az illető képtelenné válik a feladatok elvégzésére.

A legrosszabb a rendszeres gyógyszerek, fájdalomcsillapítók fogyasztása, ami belgyógyászati színtérre terjesztheti ki az alapvető gondokat. A rendszeres mozgás sokban segíthet. A Gyógytornászom rendelő szerint a McKenzie tornagyakorlatok otthon is végezhetők, ha előtte már összeállította a megfelelő kezelést egy profi gyógytornász. A speciális terápia első lépésében a szakemberek felmérik a kiváltó okokat, majd az alapvető probléma megoldására építenek fel egy kezelési eljárást. A pénztárcát nagyban megkíméli, valamint a felépülést segíti, hogy a személyre szabott gyakorlatsorok odahaza is rendszeres jelleggel végezhetőek.

Az önkezelésen van tehát a hangsúly, amit meghatározott időközönkénti felülvizsgálat követ. Nem elég csak hetente néhány alkalom, mert a kiváltó forrás ellensúlyozására muszáj napi szinten törekedni. Előnyös a teljes életmódváltás, de ez olykor a munkahely felszámolásával járna, amit a legtöbben nem engedhetnek meg maguknak. Marad tehát a torna, amíg érdemi változásra kerül a sor. A gyogytornaszom.hu weboldal munkatársaival való kapcsolatfelvételt követően, sínre kerülnek a dolgok.