Lamináló fólia különböző méretekben

A papír fantasztikus dolog azóta, amióta feltalálták. Csupán egyetlen baj van vele, mégpedig az, hogy nem időtálló. A papírnak hosszú életet adományoz a lamináló fólia, hiszen ellenállóvá teszi a gyűrődéssel, nedvességgel, szennyeződésekkel szemben.

Ez az eszköz igen közkedveltté vált mind az iskolákban, mind pedig a cégeknél, hivataloknál. A fóliázás tehát arra való, hogy a hivatalos és személyes dokumentumokat, iratokat időtállóvá tegyük. A pedagógusok egyik kedvelt eszköze is a lamináló fólia, hiszen számos didaktikai eszközt tudnak papírból és fóliából szerkeszteni.

Otthoni használatra is kiváló, hiszen készíthetünk naptárt, szülinapi, szilveszteri, sőt, esküvői meghívókat is olcsón, kis kreativitással. A laminálás egyszerű eljárás: csupán bele kell tenni a papírt egy laminálógépbe, ami pár másodperc alatt egy ellenálló bevonatot képez rajta.

A lamináló fólia többféle méretben elérhető, így kaphatóak A2-es, A5-ös, A6-os, sőt, még névjegykártya méretű fóliák is, 175, 150, 125, illetve 80 mikronvastagságban.