Lakástakarékok összehasonlítása 2018-ban: milyen eltérések vannak?

Lakástakarékok összehasonlítása

Nyílt titok, hogy ma a lakástakarék jelenti a legjobb megoldást a lakáscélú tervek megoldására. Azonban arra már senki nem mond tuti tippet, hogy melyik lakástakarékpénztárat érdemes választani, hány szerződést ajánlott kötni, milyen összegre és mekkora futamidővel. Ugyanis az ajánlatok között van némi eltérés, ami miatt egyénfüggő, hogy kinek, mi lesz a legjobb választás.

Ha ide kattint, akkor egy helyen összehasonlíthatja a különböző lakástakarékpénztárak különbségeit. Kattintson ide és látni fog egy táblázatot, ami bemutatja 4 szolgáltató, a Fundamenta, az Erste, az OTP, illetve az AEGON lakástakarékpénztárak legfőbb jellemzőit, amelyek alapján az eltérések is szépen körvonalazódnak.

Például, amíg a számlavezetési díj mindenhol 150Ft/hó, addig a számlanyitási díj terén észlelhető némi változatosság. Igaz, hogy alapvetően mindenhol a szerződéses összeg 1%-át számolják fel, de a Fundamenta lakáskasszán kívül, mindenhol vannak akciós lehetőségek, így ha jókor köt szerződést, ezen is spórolhat.

Ide belépve megtudhatja, hogy van különbség a havi megtakarítás összegében is, ugyanis az Erste konkrét értékeket határoz meg, mint az 5.000, 8.000, 10.000, 12.000, 15.000 és 20000 Ft, a Fundamenta és az Aegon egy 5000-20.000 Ft közötti intervallumot, míg az OTP-nél már 2.500 Ft-ra is lehet szerződést kötni.

A felvehető hitel és a szerződéses összeg felső határértékében nincs nagy differencia, de az alsó minimum némiképpen másképp alakul. Például az Erste banktól már 168.499 Ft hitelt is lehet kérni, de a Fundamentánál 474.310 az alsó korlát. Ugyanakkor az is fontos szempont lehet, hogy míg az Erste és az Aegon esetében egyáltalán nincs lehetőség előrehozott hitelre, addig az OTP-nél van áthidaló hitel, illetve a Fundamenta azonnali, megelőző és lojalitás hitelt is biztosít.

Tehát, nem lehet egyetlen kritérium alapján döntést hozni, mert mindent számításba kell venni ahhoz, hogy a legjobb megoldás szülessen meg. Kattintson ide, ahol kérheti a Lakástakarékpénztárak weboldal munkatársainak a segítségét, akik független tanácsadóként rámutatnak, hogy melyik lenne Önnek a járható út!