A szívatás bárkit utolérhet

Szívatás

Szívatás

Amikor elképzelünk egy ideális napot, általában könnyen jött sikereket, sok szórakozást és pihenést képzelünk magunk elé, de vannak olyanok is, amikor egyszerűen semmi nem jön össze. Ilyenkor azt érezzük, hogy a nap minden eseménye egy jól kimunkált szívatás része.

Lekéssük a reggeli buszt, leöntjük magunkat kávéval vagy elkésünk a munkahelyről. A kellemetlen eseményeknek azonban szociológiai szerepük van a társadalmakban. A legtöbb közösség különböző beavatási szertartásokat dolgozott ki, hogy ezzel tegyék próbára az újonnan érkezőket.

Ezek a legkülönfélébb szívatások formájában ölthetnek testet. Ilyenek például azok a gólyatáborok, amelyeket az iskolák és kollégiumok felsőbb éves diákjai szerveznek a gólyáknak. A kisfiúknál pedig egyenesen udvarlási szokássá vált a kislányok copfjának húzogatása.

Szívatást azonban nemcsak emberek élhetnek át, hanem állatok is. Bosszús napja lehet egy cicának vagy egy kutyának is és néha olyan nap is adódik, amikor egy tárgy bosszant fel minket. Lehet az egy folyton leeső kilincs, csöpögő csap, vagy hangosan nyikorgó ajtó.