A penész eltávolítás az okok megszüntetésén alapszik

Penész eltávolítás

Penész eltávolítás

A penész sokak számára okoz problémát, hiszen az eltűntetése nem egy egyszerű feladat. Sajnálatos módon, a penész eltávolítás nem annyiból áll, hogy lefújjuk különböző vegyszerekkel és már kész is. Igen, látszólag megoldást nyújtanak ezek a szerek, de csak ideig-óráig, mert amíg a penészedés okát nem szűntetjük meg, addig az mindig újból meg fog jelenni.

A penész eltávolítás első lépése a megfelelő életkörülmények megszűntetése, ami a nedves felületek felszámolását jelenti. A nedves felületek, falak, bútorok általában a túl magas pára miatt alakulnak ki, mivel a meleg levegő több párát képes megkötni, mint a hideg, így amikor egy alacsonyabb hőmérsékletű felülettel találkozik és lehűl, akkor az a vízmennyiség, amit már nem tud befogadni, folyékony formában fog megjelenni.

Így lesznek vizesek a falak és így alakul ki a penészgombák számára ideális környezet. Tehát a penész eltávolítás valóban hatásos eszköze a páramentesítés, ami elektromos párátlanítóval valósítható meg a leghatékonyabban, mivel állandó értéken tudja tartani a levegőben lévő vízgőz mennyiségét.