A keverőgépek gyors és könnyű munkát biztosítanak

A különféle anyagok kézi úton is homogenizálhatóak, de napjainkban már a munkavégzők rendelkezésére áll számos hasznos berendezés erre a célra. A keverőgépek alkalmazásával könnyen kikeverhető a habarcs, a festék, a csemperagasztó és a vakolat is.

A kisgépek, az építőipar mellett, a kisebb lakásfelújításoknál is hasznos szolgálatot tesznek, az általuk elvégzett keverés gyorsabb, könnyebb és alaposabb. Ezek a készülékek leginkább a fúrógépekre hasonlítanak, azzal, hogy fúrószár helyett lapátos vagy pengés tartozékot kell hozzájuk csatlakoztatni.

A keverőgépek beszerezhetőek online is, például a trgszerszam.hu webáruházból, ahol kizárólag minőségi termékeket talál az érdeklő, olyan neves gyártóktól, mint amilyen a DeWalt, a Scheppach, a Stanley, a PM és a Flex.

A motor teljesítménye határozza meg, hogy milyen viszkozitású alapanyagokhoz használható az adott modell, festékhez elég a kisebb kapacitású akkus típus, de cementhez, gletthez, csemperagasztóhoz már nem. Emellett a keverőgépek kiválasztásakor ajánlatos figyelembe venni azt is, hogy milyen a fordulatszám és a nyomatékkapacitás.