Zsarolás áldozata lett?

Zsarolás

Amennyiben valaki erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszeríti bárkit, hogy valamit megtegyen, vagy éppen az ellenkezőjét, ezzel úgynevezett vagyoni hátrányt okoz és börtönbüntetéssel sújtható. Az említett bűncselekmény a zsarolás kategóriába tartozik, aminek a következménye 8 év letöltendő börtön is lehet.

Szabadságvesztést akkor rónak ki az elkövetőre, hogyha a bűntettet hivatali megbízás színlelésével követ el vagy bűnszövetségben. Nem könyörületesebb a törvény azokban az esetekben sem, amikor valaki hivatalos személyként él vissza a jogaival vagy hétköznapi polgárként egy másik embert az életére, esetleg testi épségére vonatkozóan megfenyeget.

A zsarolás tehát számos formában büntethető annak súlyosságától függően. Van még egy nagyon fontos dolog, ami meghatározza a zsarolás törvényszéki következményeit, ez pedig nem más, mint az ügyvéd. Nagyban függ az ügy kimenetele attól, hogy kinek a kezében van. Amennyiben zsarolás áldozata lett vagy ezzel vádolják, forduljon hozzánk, mert a megfelelő ügyvédet ajánljuk!