A tolókapu motor a rendszer lelke

Tolókapu motor

A családi házak fontos építészeti elemei között az utcai kapu fontos szerepet játszik több szempontból is. Egyrészt az adott település összképét hivatott meghatározni azáltal, hogy milyen szép kapuk választják el a telkeket az utcafronttól. Másrészt a biztonság fokozása és a bejutás megkönnyítése is lényeges szempont. A tolókapu motor segítségével nyitható és zárható az alá telepített sínen, speciális görgők segítségével. A rendszer működtetését megfelelő motor biztosítja, amely jellemzően valamilyen távvezérlésű egységhez van kötve, így a bejutni kívánó lakó néhány méterről nyithatja a távvezérlő segítségével.

A tolókapu motor a lelke az egész rendszernek, ezért nagyon fontos, hogy jó minőségű és megbízható, éjjel-nappal, télen és nyáron folyamatosan üzemképes legyen. A gyártók tisztában vannak ennek fontosságával és igyekeznek ellenálló, megbízható és hosszú távon üzemképes tolókapu motor tervezésében fáradozni, hogy minden vásárlójuk elégedett legyen.

Meghibásodás nem fordulhat elő egyszer sem, mert attól kezdve romlik a vevő megítélése és csökken a bizalma. A tolókapu mechanikus alkatrészei között a tolókapu görgő szett játszik nagyon fontos szerepet, mivel ezek felelnek a kapu sima és gördülékeny mozgatásáért, legyen az bármekkora súly. Hiszen egy görgő vagy csapágy akár több tonnát is képes kell legyen megtartani, ezért a megfelelő szabványos minőség itt is elengedhetetlen. A tolókapu görgő szett feladata ugyanakkor a stabilitás megőrzése is, csakúgy, mint egy autó esetében a kerék.

Mivel számos tolókapu létezik a piacon, többféle működési elvet követnek, azonban a tolókapu görgő szett minden esetben megegyezik, ami a funkcionalitásukat illeti. A gyártók, természetesen, mindig a kapuhoz megfelelő görgőket adják a vásárlóknak, amely biztosan megtartja és hatékonyan mozgatja a kaput. A tolókapu görgő szett alapvetően U vagy V profilú lehet, attól függően, hogy milyen alakú sínen fut majd. Anyagában pedig kemény, öntött acélról van szó, amely rendkívül erős és időtálló.