Természetes rugalmasság jellemzi a gyapjú fonalat

Ezt a természetes szálból készült hobbi alapanyagot széles körben használják kézi és gépi kötéshez. A meleg és átmeneti ruházati cikkek készítéséhez egyaránt alkalmas a gyapjú fonal. Az ilyen termékekben az anyag tulajdonságai teljes mértékben megmutatkoznak. Melyek ezek?

A gyapjú fonal legfőbb jellemzői a megfelelő hőszabályozás és a testhő megőrzésének biztosítása, még nedves állapotban is, a levegő áteresztő képessége, továbbá a testből származó nedvesség felszívásának és eltávolításának képessége. Az anyagot természetes rugalmasság jellemzi, ezért alkalmas olyan termékekhez, amelyeknek pontosan követniük kell az alakot. A gyapjú fonal ellenáll a szennyeződéseknek és a szagok felszívódásának, így a kész ruhadarab könnyen ápolható.

A természetes szálak különleges gondosságot és óvatosságot igényelnek a munka és a karbantartás során. Először is, a termék összemehet, ezért mielőtt hozzákezdenénk a létrehozásához, tanácsos a gyapjú fonallal egy kis részt kötni és a szokásos módon kimosni, hogy pontosabban kiszámíthassuk a szükséges mennyiséget.