Gyors és alapos féltengely javítás szakértőkkel

A mindennapi életben már teljesen megszokott, hogy valaki reggel beül az autójába és útnak indul a munkahelyére. Ez már-már rutinszerű folyamat egészen addig, amíg valamilyen probléma nem üti fel a fejét. A féltengely javítás lehet éppen ilyen tényező. Miért van egyáltalán szükség erre az alkatrészre? A gépjárművek, amik lehetnek kicsi személyautók, de akár tömegközlekedési eszközök, teherszállítók, munkagépek is, a meghajtásukban a féltengely játszik kulcsszerepet. Igaz, hogy a motor állítja elő a szükséges hajtóerőt, de ez az energia a sebességváltón és a féltengelyen keresztül jut el egészen a kerekekhez.

Látható már ebből is, hogy a féltengely javítás nem vehető félvállról. A hibák többnyire nagyon könnyen észlelhetőek. Ez párosulhat olyannal, mint az olajfolyás, rázkódás, vibrálás, különféle zajok. A leginkább klasszikusnak nevezhető a kopogás, ami fordulások esetén, jól kivehetően, a kerekek felől érkező hang. Amennyiben pedig ezt tapasztalja, akkor a féltengely javítás, de akár teljes csere is időszerűvé vált és ne vesztegesse az időt!

A féltengely gyártás komoly precizitást igényel

A féltengely gyártás során nagyon sok olyan alapvető részlet van, amire fontos a készítőknek figyelni. Ezek az alkatrészek általában 3 fő részből állnak. A külső féltengely csukló, ami a kerék felől található és szokták még golyós csuklónak is nevezni. Ez a kerékagyba végződik, egy bordás csavaron keresztül. Ennek a résznek hála tud a kerék forgást végezni és válik kormányozhatóvá. A féltengely rúd mindkét végén bordás, edzett fémszerkezet, aminek egyik végén a külső, a másikon pedig a belső csukló található.

A féltengely gyártás során, a belső csukló is kiemelt figyelmet kap, mivel ez köti össze a váltót és a rudazatot. Ez adja át továbbá az erőt a féltengelynek, ami a váltóból érkezik. Mindez csak a vázlatos felépítés, mert további alkatrészek is szerepet játszanak a folyamatban. Látható tehát, hogy nem egyszerű feladat a féltengely gyártás, esetenként javítás, amit csak szakértő kezekre szabad bízni, amilyen például a Gran Tech csapata. Bármilyen meghibásodást észlelne a féltengelynél, azonnal forduljon hozzájuk és a problémát garantáltan elhárítják!