Tájékozódjon a MTB kerékpárok sajátosságairól!

MTB kerékpár

MTB kerékpár

Elhatározta, hogy egy új biciklivel lepi meg magát? Válassza az MTB kerékpárok bármelyikét! Viszont, mielőtt meglátogatna egy szaküzletet, vagy az internetről rendelne, érdemes lesz néhány hasznos információt begyűjteni az MTB kerékpárok tulajdonságairól. Kiknek is ajánlják? Mit jelentenek a számok: 26, 27.5, 29? Ahhoz, hogy az Önnek megfelelőt szerezze be, ezekről mind-mind érdemes tudni. Nem szabad vakmerően vásárba bocsátkozni, mert az hosszútávon nem eredményez jót.

Vegyük csak alaposabban szemügyre az első kérdésünket! Mivel az MTB kerékpárok a sportos kategóriát képviselik, így mindenképp olyan személyeknek ajánlott megvásárolni, akik a terep nyújtotta izgalmakat szívesen átélik minden biciklizés alkalmával. Tehát, ha Ön is sportos alkat, és nem az országúti biciklizés a kedvence, jó helyen jár. Már csak azt kell kiderítsük, hogy hányas MTB kerékpár passzol Önhöz. A fent említett számok méreteket jelölnek. Tehát ha a 26-os MTB-t lát, az azt jelenti, hogy a kerékpár kerekének átmérője 26, collban kifejezve.

1 collnak 2,54 cm felel meg, így egy 26 collos MTB kerékpár kereke 66 cm. Amennyiben ezt a típust választja, tudnia kell, hogy a 26 collos kerekű járgánynak rövid küllői és vázcsövei vannak, ami miatt a kerékpár igencsak merev. Ez azt jelenti, hogy könnyedén gyorsul, és zökkenőmentesen veszi az akadályokat. Ez a bicikli hosszú évekig nagyon közkedvelt volt. Mostanság már jelentek meg 27.5 collos bringák is. Ez bizony nagyon fiatal modellnek számít az MTB kerékpár kollekciók közül, ugyanis 2014-ben dobták először piacra.

Mivel egy kicsivel nagyobb kerekei vannak, mint a 26-osnak, így az akadályokat is könnyebben veszi. Szintén a kerékátmérőnek tudható be, hogy 2 cm-rel nagyobb a tapadási felülete, mint elődjének. Ezért hát könnyebben irányítható és fékezhető az MTB kerékpár. Ha a 29-est szeretné választani, tudni kell, hogy magassága minimum 175 cm kell legyen. Hiszen ezt magas emberek számára gyártják. A 3 cm-s tapadási felületnek köszönhetően még jobban teljesít, mint a 27,5-ös. A MTB kerékpárok közül Ön is megtalálhatja Örök kedvencét.