Páramentesítők a dohos szag ellen

Páramentesítők

A párátlanítás alkalmazása akkor indokolt, amikor a helyiség páratartalma meghaladja a 45-55 százalékos nedvességet. A páramentesítők a levegő nedvességtartalmának tartós csökkentését képesek előidézni.

Különösen fontos, hogy odafigyeljünk erre, hiszen a párás, dohos közeg káros lehet az emberi szervezetre. A vízgőzzel telítetett helyeken a penész nagyon könnyen megjelenhet. Ahhoz, hogy a szervezetünket és az otthonunkat egyaránt meg tudjuk védeni a különféle kórokozóktól, el kell kezdenünk a páramentesítők használatát.

Az ily módon szennyezett levegő általában a téli időszakban jellemző, mivel ilyenkor a napi hőmérsékleti különbségek jelentőssé válnak. Ezeknek a készülékeknek a segítségével elkerülhetjük a különféle kellemetlenségeket, amelyek az alacsony légcsere, illetve a rossz hőszigetelés miatt jelentkezhetnek.

Az izoláltság hiánya ugyanolyan gondot okozhat, mint a túlzott légmentesítés, a modern nyílászárók használata által. Utóbbi esetben a pára nem tud megfelelően távozni. A páramentesítők légtisztító hatásúak és beépített, mosható szűrővel rendelkeznek.