Miből készül a vermut?

Vermut

Ahány ember, annyiféle ízlés! Gyakran halljuk ezt az örök igazságot. Sokak kedvencének számít a vermut, de annál kevesebben tudják, hogy miből készül vagy ki a feltalálója. Ez az ital egy olyan ürmös bor vagy likőrbor, amit a fehér vagy bárányüröm mellett, egyéb füvekkel és fűszerekkel ízesítenek, mint például a kis ezerjófű, a keserű narancs héja, koriandertermés, szegfűszeg- és bodzavirág, a kálmos- és örménygyökér.

A vermutot a turini Antonio Benedetto Carpano találta fel 1786-ban. Az ízesítése eredetileg arra szolgált, hogy elfedje az olcsó borok nyers ízeit és enyhén gyógyfüves, frissítő ízt kölcsönözzön az italnak. Ennyit röviden a történetéről, most pedig lássuk, honnan érdemes megvásárolni!

Kiváló vermut vehető meg a diszkontital.hu internetes üzletből, ahol bizonyosan mindenki talál kedvére valót. Árleszállítás alatt is áll jó néhány típus, így ha ezeket választja, spórolhat is a vételen. Egy kellemes, meghitt estén szívesen elkortyolgatják majd a párjával együtt vagy más vendégekkel.