Melyek a legjobb európai úti célok? TOP 5 helyszín 2023-ban

Euro Travel utazási iroda

Euro Travel utazási iroda

Az egész évi munka után igazán megérdemlünk egy kis kikapcsolódást, bár nem könnyű választani a temérdek ajánlat közül. Egyesek messzi tájakra is elmerészkednek, mások viszont nem utaznának el a kontinensről, így nekik érdemes szép európai úti célok után nézniük, mint például Görögország. Az Euro Travel utazási iroda szerint nem véletlen, hogy ez most az egyik legnépszerűbb úti cél Európában.

A görög szigetek mindenkit első látásra képesek elvarázsolni, Kefalóniába, Korfura, Zakynthosra rengeteg ember látogat el minden évben. Aktív és passzív pihenésre egyaránt van lehetőség ezeken a csodás tájakon. Számtalan gyönyörű látnivalót látogathatnak meg azok, akik idén Görögországot választják úti célul. Pálmafák, homokos tengerpartok várják a nyaralni vágyókat, ebben az országban feledhetetlen napokat tölthetünk el. Nagyon sokan választják Törökországot is. A kellemes, napsütötte klímájú térség a vakációzni vágyók egyik nagy kedvence.

Aprókavicsos és homokos strandjai, kristálytiszta tengeri hullámai rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. Antalya környékén például megtekinthető az ókori romváros, Perge, tehát történelmi látnivalókban is gyönyörködhetünk. Európa néhány legszebb szigete Spanyolországban található, amelyek egységesen oszlanak meg a Baleár- és a Kanári-szigetek között. Nem véletlen, hogy ezekre a helyekre is rengeteg ember utazik. Minden utazó megtalálja magának az élvezetes programot a spanyol szigeteken.

De egyéb úti célokat is lehet választani a kontinensünkön, mint például Máltát. Ez a sziget a Földközi-tenger közepén fekszik, viszonylag kicsi területen. Bár rendelkezik szép partszakaszokkal és strandokkal, itt mégis inkább az aktív pihenés rajongóinak nagyobb a kínálat. Mindazonáltal, a kulturális örökségek és a helyi történelem sok érdekességgel szolgál az ideutazóknak. Továbbá, Ciprus is az utazók kedvence, ez a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete. Messze földön híresek a szépséges ciprusi strandok, türkiz partjukról, változatos látványvilágukról.