Megoldható végre a vitiligo kezelése?

Vitiligo kezelése

Vitiligo kezelése

Aki azt vette észre magán, hogy fehér foltok alakultak ki a bőrén, annak valószínűleg pigmenthiányokkal kell szembenéznie. A vitiligo kezelése azonban nem úgy működik, mint ahogyan azt sokan szeretnék. Elmulasztani bizonyos kezelésekkel egyelőre nem lehet, mivel az orvostudomány nem áll ezen a szinten.

A betegség eredete ismeretlen és túl sok részletet nem tudnak feltárni a páciensek. Azonban vannak olyan készítmények, amelyek például a nyári melegben elősegítik a fehér foltok óvását, esetleg az újrapigmentálódás esélyét is megnövelhetik.

Az utóbbi csak akkor lehetséges, ha a foltok körül még vannak aktív melanociták. Megállapítani mindezt pontosan nem lehet, de nagy valószínűséggel jobbak az esélyei azoknak, akiknél nemrég jelentek meg a foltok. A vitiligo kezelése tehát elősegíthető bizonyos termékekkel, de ezek inkább lokális megoldások, mintsem gyökeres kezelések.

A Viticolor például önbarnítót tartalmaz, így a fehér foltokat elfedi. Nem kell mindennap használni, hiszen az eredmény több napot át látványos marad.