Klasszikus és modern Peugeot 406 alufelni

Peugeot 406 alufelni

Peugeot 406 alufelni

Első ránézésre talán nincs is semmi különleges egy Peugeot 406-ban. Valószínűleg senki sem kapná fel rá a fejét, hogyha nem szerepelt volna a nagysikerű Taxi című francia, akció-vígjátékban. Azonban a filmben, a fehér Peugeot eszeveszett tempóban szelte keresztül Párizs utcáit miközben lélegzetelállító mutatványokat vitt véghez. Éppen emiatt még manapság is keresett modellnek számít. Aki szeretné hasonlóan feltuningolni az autóját, az kezdheti például a Peugeot 406 alufelni kiválasztásával.

A hétköznapi dizájnon rengeteget javítanak a látványos kerekek. Egyébként a fogyasztásra is jó hatással van egy jól kiválasztott alufelni. Azonban, csupán a súlycsökkentés miatt nem tanácsolt lecserélni az acélfelniket. A legtöbb esetben a Peugeot 406 alufelni nehezebb az acélnál. Inkább azt kell eldönteni, hogy mire és mikor szeretnénk használni.

Ha a pénztárcánkat szeretnénk kímélni, akkor a Peugeot 406 alufelni helyett maradjunk az acélfelninél, mivel olcsóbb és kevésbé sérülékeny a könnyűfém változattal szemben. Viszont nem mutat túl esztétikusan, amin némileg lehet javítani egy műanyag dísztárcsával. Ez persze minden autó esetében így van, tehát nem kivétel a Citroen Berlingo felni sem. Remekül néz ki és a szélesebb változatokkal jobb tapadást érhetünk el. A keskenyebb modellek az üzemanyag fogyasztást is pozitívan befolyásolják. Viszont költségesebb a beszerzésük, illetve jobban ki vannak téve az időjárás megpróbáltatásainak.

Hogyha leginkább a városban vagy az autópályán vezetünk, és figyelünk a kátyúkra meg a padkákra, akkor az Citroen Berlingo felni biztosan hosszú életű lesz. De ha a lakhelyünk miatt, vagy a munkánkból kifolyólag, kénytelenek vagyunk gyakorta rákanyarodni a rosszminőségű utakra, akkor a Citroen Berlingo felni helyett gazdaságosabb acélfelnit szerelni az autóra. Az alu-felni.hu termékei között szerepelnek a haszongépjárművekhez készült modellek is. A Citroen Berlingo felni rendelés cégeknek is ajánlott, hiszen ennek a kiegészítőnek a felszerelésével egy megnyerő stílusú járműflottát alakíthatnak ki.