Árpád kódex, Kozsdi Tamás tollából

Árpád kódex

Árpád kódex

Sokszor elmerengünk rajta, vajon az egykor élt jeles hadvezérek miként élték a hétköznapjaikat? Milyen volt az életük, amikor a páncélt és a kardot félretolva kellett megküzdeniük a nagyon is prózai hétköznapokkal? Kit szerettek, miről álmodtak? Az Árpád kódex elolvasásával bizony minderre fény derül.

A címszereplő nagy hadvezérről, Árpádról már nagyon sokat hallhattunk, ám a szóban forgó könyv szélesebb spektrumú értelmezése lehetőséget kínál, sőt, még ennél is többet ad, hogy meglássuk az embert a történelmi személy mögött. A történelmi írásokat preferálók korábban már megismerkedhettek az Attila kódex című munkával, ami a nagy hun fejedelem életéről számolt be.

Most a fókuszban a honfoglalás körüli időszak van és természetesen az egyik legkiemelkedőbb férfi, a félelmet nem ismerő Árpád vezér. Kozsdi Tamás művét bárki haszonnal forgathatja, aki nemcsak a nagy egészre, de az apró, bár annál érdekesebb részeltekre is kíváncsi. Ha érdekli az Árpád kódex, az Angyali Menedék kiadót keresse a vásárlási szándékával!