Kiválóan fektethető a PE cső

Könnyen méretre vágható PE csövek

A csepegtető és öntözőrendszerek kialakításához olyan anyagból készült alkotóelemekre van szükség, amelyekkel könnyű dolgozni, és ellenállónak számítanak. Ilyen a PE cső, amely hajlékony és jól bírja a víznyomást, ami lehet akár 3,2 bar is.

Gondoskodjunk róla, hogy megfelelően lemérjük a szükséges PE cső hosszúságát, amit aztán kedvünkre feldarabolhatunk, akkorákra, amekkorákra szükségünk van. Figyeljünk rá, hogy megfelelően vezessük a rendszer kialakításakor, mert ezen fog múlni, hogy milyen mértékben jut el a víz a megfelelő helyre.

Hogyha ellátogat a webáruházunkba, akkor engedményekkel fog találkozni PE cső vásárlása esetén. Ez leginkább akkor jön jól, hogyha nagyobb mennyiséget készül vásárolni. Egy jól megtervezett öntözőrendszer hatékonysága rögtön észre fog vevődni az üzembe helyezés után pár nappal.

Ha a PE cső darabjai kellően össze lettek illesztve, akkor nem kell vízveszteséggel számolni. Hogyha rés keletkezik a rendszeren, akkor nyomáscsökkenés fog bekövetkezni, aminek során sok víz mehet kárba, és az öntözött növényzeten is meg fog látszani a vízhiány.