Kétszárnyú ajtó, a nagyobb terekbe

Kétszárnyú ajtó

Egyre gyakoribb, hogy az újonnan épülő tágas belső térrel rendelkező házakba már nem elegendőek az egyszárnyú nyílászárók. Itt jelenik meg az igény a kétszárnyú ajtó beszerelésére. 100 cm a határ, ami felett már nem alkalmas az egyszárnyú ajtó. A kétszárnyú ajtó egyaránt lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus és rendszerint 1 főszárnnyal és 1 váltószárnnyal vannak felszerelve.

A főszárny biztosítja az átjárást, míg a váltószárnyat csak nagyobb tárgyak mozgatásakor használják. Ezek az ajtók kaphatók standard méretben, (dekorfóliás, laminált), de vannak olyan típusok is, amelyeket egyedi méretre is meg lehet rendelni (CPL, Borovi fenyő, MDF, furnér).

A kétszárnyú ajtó ára változik gyártónkként, mivel mindegyik külön szorzót használ és az egyediségtől is függ. A beltéri ajtók legyártása három minőség alapján osztályozódik: konstrukció, anyag és méretrendszer, amelyek igen széles skálán mozognak és amelyektől szintén függ a kétszárnyú ajtó ára, valamint az anyag függvényében az élettartama is.