Hazai sousvide tanfolyamok

Hazánkban is elérhetőek a sousvide tanfolyamok

Mielőtt belevágunk valamibe, nem árt jó alaposan megnézni, hogy mi mindent kell beszereznünk hozzá. A főzés-sütés esetében pedig hatványozottan így van, hiszen ha nem szerzünk be előre mindent, akkor közben már nem tehetjük meg, így pedig nem fogjuk azt az íz-kombinációt kapni, amit szeretnénk.

A sousvide főzési módszerhez azonban csak néhány dologra van szükségünk, de azokra mindenképpen. Mindenekelőtt kell a szaktudás, ami nélkül bele se vágjunk, mert lehet több kárunk származik majd belőle, mint hasznunk. Ma már számos tanfolyamot indítanak, ahol kimondottan a sousvide technológiát oktatják, elméleti és gyakorlati szinten egyaránt. Ezt nem szabad megkerülni, mivel a saját és szeretteink egészségéről van szó.

Ezt követően szükségünk van a megfelelő eszközökre, vagyis a sousvide módszer lelkét képező temperáló termosztátra, amivel a megfelelő fokon hőkezelhetjük az alapanyagokat. Továbbá a vákuumozóra, ami légmentesíti az alapanyagokkal megtöltött hőálló műanyag tasakokat. A sousvide módszerrel elkészített és 3°C fokra lehűtött ételek 40 napig is elállnak.