Fokozottan figyeljünk, ha a légzsák lámpa világít

Légzsák lámpa világít

Légzsák lámpa világít

Igencsak hajlamosak vagyunk nem tudomást venni az autóban megjelenő esetleges problémákról. Ha a légzsák lámpa világít, nem szabad csak legyinteni rá! Ugyanettől a meghibásodástól még nagyon jól működik autó és száguldozhatunk vele, de mi van akkor, ha hirtelen egy kanyar tűnik fel, nem tudunk kellőképpen lelassítani és egy oszlopba vagy fába ütközünk?

Mi van akkor, ha a légzsák ebben a pillanatban nem nyílik ki? Súlyos következményei is lehetnek, rosszabb esetben tragédia is bekövetkezhet. A baleset súlyosságán és a szerencsén múlik sokszor az életünk. Természetesen ezek a lehetőségek abban az estben is fennállhatnak, ha a légzsák kinyílik.

Viszont, bizonyított tény, hogy a balesetek során a légzsák hatalmas védelmet nyújt, mind a vezető, mind az utasok számára. Tehát fokozottan figyeljünk oda, mind a magunk, mind a szállított személyek biztonságára! Ezért elsősorban vezessünk körültekintően és ne hagyjuk figyelmen kívül, ha a légzsák lámpa világít, hanem amilyen gyorsan csak lehet, nézessük meg egy szakemberrel!