Ezért ennyire elterjedt a gin

Finom gin

Finom gin

Sokan rendkívüli módon kedvelik azokat az alkoholos italokat, amelyek a megszokott, erős íz mellett, valami egyedit is tartogatnak, mint például a kesernyés aromát. Pontosan ezt nyújtja az ízletes gin is, ami nemcsak az angolszász világban nevezhető közkedveltnek és elterjedtnek, hanem számos más országban, köztük az európai államokban is.

Ez a szeszesital egy igen híres égetett fajta, amelyiknek az előállítása során, a megszokott semleges ízű alkoholpárlatok mellett, a közönséges boróka tobozbogyóját is felhasználják annak érdekében, hogy elérjék a sokak által kedvelt aromát. A minőséget az is jelezheti a gin esetében, ha a legfontosabb alapanyag a gabonaszesz.

Rengeteg országban például szívesen döntenek az ezen felüli ízesítés mellett, olyan fűszereket alkalmazva, amelyek egyedivé teszik a gin nedűt. Azonban az összes gyártó pontosan tudja, hogy minden esetben a boróka kell domináljon annak érdekében, hogy a jellegzetes íz ne vesszen el, hanem teljes mértékben megmaradjon, ezáltal minőségi ital lesz a végeredmény.