A fájdalommentes felső bölcsességfog húzás lehetséges

Felső bölcsességfog húzás

A bölcsességfog csak nagyon ritka esetekben tud teljes értékű rágóeszközzé válni, ugyanis a legtöbbször nincs elég helye teljesen kibújni, így nem tud részt venni a rágásban sem. A rossz elhelyezkedés pedig hamar szuvasodáshoz vezet, mivel nehéz tisztítani, sőt, a mellette lévő fogakat is károsíthatja.

Tehát a felső bölcsességfog húzás általában mindenkinek elkerülhetetlen, csak az a kérdés, hogy mikor kerül sor rá. Ha nem okoz fájdalmat, nem nyomja a többi fogat és nem is szuvas, akkor mindaddig a helyén hagyják, amíg nem lép fel probléma vele. 

Azonban, ha bármelyik ezek közül fennáll, akkor a bölcsességfog húzás szokott lenni a bevett eljárás. Olykor pedig még ez sem oldható meg, mert a fogból csak olyan kicsi látszik ki, hogy nem lehet rendesen megfogni. Ezt okozhatja a szuvasodás, de a rendellenes növekedés is, így megfelelő ápolás és odafigyelés mellett is szükség lehet a felső bölcsességfog húzás helyett a műtétre.

Az emberek általában félnek az ilyen beavatkozásoktól, de a megfelelő szakember és rendelő felkeresése révén, csökkenteni lehet ezt az ellenérzést.A fájdalommentes foghúzás beavatkozás is kivitelezhető, csak ehhez kellő felkészültség és korszerű eszközök és anyagok szükségesek. Ha ezek adottak, akkor a felső bölcsességfog húzás nem kell szerepeljen életünk legrosszabb élményeinek listáján.

Ha a fog modern érzéstelenítő anyagokkal és eszközökkel kerül kihúzásra vagy műtéti úton való eltávolításra, akkor az eljárás nem kell semmilyen kellemetlenséggel járjon. Aki még nem járt modern fogászati rendelőben, annak mesének tűnhet a fájdalommentes foghúzás, pedig ez már egyáltalán nem lehetetlen, sőt, rutinfeladatnak számít.

Például az Etele Dental fogászati rendelőből garantáltan nem fog fájdalomtól eltorzult arccal távozni, mert a szakik itt mindent megtesznek a felesleges stressz nélküli ellátásért. Ha bármi problémája akad a bölcsességfogával vagy egyéb fogászati gond lépne fel, akkor ide bátran ellátogathat, mert itt a fájdalommentes foghúzás és egyéb, kellemetlenségektől mentes eljárások nemcsak ígéretek, hanem valós szolgáltatások.