Az alkohol fogyasztásnak súlyos következményei is lehetnek

Természetes dolog, hogy az ember olykor elfogyaszt egy-két pohár italt, ünnepek alkalmával, baráti társaságban, vagy például egy étkezés befejeztével, amikor a finom ebéd után jól esik egy pohár bor.

Azonban előfordulhatnak olyan váratlan esetek, amikor alkohol fogyasztás után, sürgősen el kell menni valahova autóval. Ilyenkor persze a legtöbben keresnek valamilyen más megoldást, például megkérnek valakit, vagy a tömegközlekedés eszközeit használják. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor úgy gondolják, hogy nincs más lehetőség, és reménykedve abban, hogy nem történik semmi gond, beülnek a volán mögé. Az esetek bizonyos részében azonban bekövetkezik a baleset, ahol enyhébb esetben csak maga az autó sérül meg, rosszabb esetben személyi sérülés is történik, vagy akár valakinek az élete is veszélybe kerülhet.

Ha az alkohol fogyasztásnak ilyen súlyos következményei lesznek, akkor bizony kemény büntetésekre lehet számítani. Ilyenkor a leghasznosabb, amit tenni lehet, az egy olyan ügyvédnek a felkeresése, aki jártas a közlekedési jogban