Az ablak vasalat karbantartásának előnyei

Ablak vasalat

A műanyag ablakok népszerűsége a kiváló szigetelésükben és a praktikusságukban rejlik. Bár a műanyag profilokat és az üveget csak tisztítani kell, az ablak vasalat megköveteli a karbantartást. A műanyag ablakok javításával és szervizelésével foglalkozó Ablakdoktor a hosszú évekig tartó kifogástalan működés érdekében az évenkénti karbantartást javasolja.

Ennek során a szakember az ablak vasalat mozgó alkatrészeit olajozza, megvizsgálja működését, majd elvégzi a megfelelő utánállítását. A karbantartás hiánya felelős lehet a komolyabb meghibásodásokért. Ha már megvan a baj, akkor feltétlenül szakemberhez kell fordulni. Ilyen lehet az, amikor az ablak záráskor akad, kattog.

Ennek oka az ablak vasalat elemek egymáshoz ütközése. Noha ez egyáltalán nem jó jel, a haladéktalan beállítás elvégeztetésével meg lehet előzni, hogy a vasalat eltörjön. Bármilyen hibát tapasztal, ami arra utal, hogy ablaka nem működik tökéletesen, hívja azonnal az Ablakdoktort, mert az ablakok esetében is a megelőzés olcsóbb, mint a kezelés, ebben az esetben a javítás.