Amit a teafilter valóban tartogat

Teafilter a teában

Teafilter a teában

Talán több ezer éve is már, hogy Ázsiában a teát tekintve, mindenképp adnak a minőségre, a tökéletes elkészítésre és tálalásra. Ott az emberek jelentős része kerüli a teafilter típusú változatokat, hiszen tudják, az igen távol áll a valóditól. Számtalan negatívummal rendelkezik a teafilter, ezt pedig hazánkban csak a valódi teakedvelők és szakértők tudják.

Ezt igazolja az a tény is, hogy a mai napig sokan döntenek ezen fajta mellett, ahelyett, hogy végre esélyt adnának a valóban egyedülálló szálas fajtának. A legfőbb negatívumot az előállítási módszer jelenti, hiszen ott a gyártók nem a minőségre törekszenek, hanem egyre rövidebb idő alatt, minél több teát állítsanak elő a nagyüzemekben.

Ennek pedig az lesz az eredménye, hogy a tasakok sokszor növényvédő szereket, káros anyagokat és mesterséges ízfokozókat is tartalmaznak. Mondani sem kell, az ember nem ezeket szeretné a szervezetébe juttatni, hanem a hatóanyagokat. Sajnos a teafilter nélkülözi a pozitív összetevőket, ami miatt ezt a nedűt nem is lehetne tea névvel illetni.