A hifi erősítő lényeges része a házimozinak

Hifi erősítő

Hifi erősítő

Aki szereti a jó filmeket, az szívesen beül egy moziba, hogy a legkiválóbb minőségben nézhesse meg kedvenc alkotását. Itt mások a hanghatások, mintha a televízióban néznénk és a képminőség is jobb valamivel. Bár a mai TV készülékek már képesek felvenni a versenyt a modern mozikkal, azért hangzásban még mindig alulmaradnak, hacsak be nem szerzünk néhány profi hangfalat. Azonban, az ilyen hangosító eszközök használatához hifi erősítő berendezésre is szükségünk lesz.

Ennek az a feladata, hogy meghajtsa a hangfalakat, kiszűrje az oda nem illő zörejeket és felerősítse a hasznos hangsávokat, valamint a mély és a magas hangok szinkronizálásában is szerepe van. Így nélkülözhetetlenné válik akkor, amikor egy jó házimozi rendszert szeretnénk összeállítani magunknak. Szerencsére a hifi erősítő már igen jó áron megvásárolható a szaküzletekben. Arra azért számítani kell, hogy egy profi házimozi rendszer kialakítása nem lesz olcsó mulatság. A hifi erősítő ugyanis csak egy alkatrész a sok közül, amire szükségünk lesz.

Első lépésben azt kell eldöntenünk, hogy televíziót vagy video projektort szeretnénk használni a mozi szobában. Hifi erősítő mindkét esetben szükséges, de a képi megjelenítés szempontjából nem mindegy, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat. Bár a modern televíziók már igen nagy képátmérővel rendelkeznek és kiváló tisztaságú képet sugároznak, de a mozivászon hangulatát nem adják vissza. Ebben az esetben ideálisabb lehet a projektor és a vetítővászon kombinációját alkalmazni. Ha ez megvan, akkor elgondolkodhatunk a hangosító eszközök kiválasztásán.

A nagyobb hangfalak mellé érdemes beszerezni kisebb háttérsugárzókat is, amelyek még természetesebbé teszik a hangzást. A terem méretétől függően lehet, hogy nem is lesz szükségünk nagy álló hangfalakra, mert az asztali hangsugárzók is tökéletesen végzik a dolgukat. A hifi erősítő segítségével, a kisebb hangszórókból is elég teljesítményt tudunk kicsikarni, hogy élvezhető legyen a filmnézés és a zenehallgatás. Már csak egy kényelmes fotelra lesz szükség és kezdődhet a mozizás!