Amit a CAT kábelről tudni érdemes

CAT kábel

CAT kábel

Nagyon sok típusú hálózati kábel létezik. Talán az egyik legismertebb a CAT kábel, ami egy árnyékolatlan, csavart érpár vezeték, ami a számítástechnikában igazán sokszor használt, köszönhetően a megannyi jó tulajdonságának. A CAT kábel 4 érpárból épül fel, ami egy réz alapú átviteli közeget alkot. A vezeték összes rézvezetéke szigetelőanyaggal van körbevéve, ami ugye nagyon fontos a fizikai behatásokkal szemben, illetve a jelátvitel hatékonyságát is garantálja. A CAT kábel egyik legfontosabb tulajdonsága mindenképp abban rejlik, hogy ennél a vezetékek párosával vannak összesodorva.

Mindez pedig azt jelenti, hogy csökken az elektromágneses és rádiófrekvenciás interferencia jeltorzító hatása, illetve a sugárzás okozta veszteséggel sem kell olyan nagymértékben számolni. Az árnyékolatlan érpárok közötti áthallást úgy csökkentik, hogy az egyes párokat eltérő mértékben sodorják. A CAT kábel gyártásánál ez egy fontos tényező. A zavaró jelek a vezetéknél két egymáshoz közeli és azonos tulajdonságú dróton megegyező amplitúdóval és fázissal jelennek meg, így a két huzal közötti feszültségben a külső jelek hatása nagymértékben kioltja egymást. A termék egyszerűen megrendelhető a KáCsa Audio shopból. Itt a HDMI vezetékek is megvehetőek.

Ideális választás a HDMI 2.0 kábel?

Nagyon sok típusú, sajátos minőségi szintekhez tartozó vezetékek vehetőek. Érthető módon, a HDMI 2.0 az egyik legkiválóbb választás ma. A szakértők mindig elmondják a vásárlóknak, hogy bizony az ember ezzel jár a legjobban, főleg, ha hosszútávra keresi a jó produktumot. A HDMI 2.0 a felépítéséből adódóan garantálja a tulajnak, hogy az gond nélkül élvezheti a 4K/HDR képi élményt.

A webbolt kínálatában lévő KáCsa KCE-HH és KáCsa KCS-HH HDMI kábelek is rendelkeznek high speed tanúsítvánnyal és 4K/UHD képmegjelenítéssel. Azonban ezek a HDMI 2.0 vezetékek csakis 5 méterig garantálják a 4K-t. A HDMI 2.0 vezetékek bemutatásakor ki kell térni egy kicsit a minőségi szintekre. A különböző kategóriák vezető anyagtisztaságban és a szigetelés nívójában térnek el egymástól.