A merinó gyapjú fonal a legpuhább fajta

merino gyapjú fonal

merino gyapjú fonal

A kötni, horgolni szeretők gyakran kipróbálnak új anyagokat a kreációik elkészítéséhez. Ők bizonyára tisztában vannak például azzal, hogy a gyapjúk között van különbség. A merinó gyapjú fonal sokkal puhább, ezáltal kellemesebb a bőrnek, mint a hagyományos fajta.

Ez a fonal ugyanis nem a közismert juhról van levágva, hanem a Dél Afrikában vagy Dél Amerikában honos bárányokról. A gyapjú levágása során az állatokat nem teszik ki kegyetlen eljárásoknak, ami egy plusz pont a merinó gyapjú fonal megvásárlása mellett. A kézimunkázók elsősorban persze a szálak puhaságáért kedvelik ezt az alapanyagot, amelyek finoman recézettek és nagyon kellemes tapintásúak. A tiszta élő gyapjú egyenesen a bárányról levágott szöszből készül, nem a már elkészült gyapjúdarabokból újrafelhasznált szálakból.

Ebből a természetes fonalból pedig igazi ruhaköltemények születhetnek, amelyek viselése roppant kellemes és egészséges. A merinó gyapjú fonal könnyen kezelhető, így élvezet vele a kötés és horgolás. A nordfonal.hu webáruházban többféléből lehet választani.