A méltán híres Hajdu bojler

Hajdu bojler

Az igazság az, hogy sok tulajdonos nem tudja, hogy a villanybojlereket a koruktól függetlenül, legalább három évente vízkőmentesíteni szükséges. Ez igaz a méltán híres Hajdu bojler esetében is, amelyik bár valóban egy tartós, jó minőségű termék, mégis éppen annyira igényli a karbantartást, mint egy akármilyen eszköz. Miért is fontos ez?

Nos, a vízkövet úgy kell elképzelni, mint egy nagyon jó porózus szerkezetű, valamilyen szinten a cementre emlékeztető hőszigetelő réteget. Ez a Hajdu bojler esetében is teljes mértékben körülveheti a fűtőszálat. Ilyenkor a berendezésnek sokkal több energiára van szüksége ahhoz, hogy felfűtse a vizet.

Ha ez bekövetkezett, akkor a tulaj megfigyelheti, hogy sokkal több időbe telik felmelegíteni a vizet és a villanyszámla is egyre nagyobb lesz. A gond elkerülése érdekében fontos tehát a Hajdu bojler vízkőtelenítése. Emellett lényeges még az anód cseréje is, mert ez védi meg a masina tartályát attól, hogy tönkremenjen vagy kilyukadjon. Ezen kívül nem szabad megfeledkezni a Hajdu bojler tömítéseinek cseréjéről sem, hiszen azok a közvetlen hő miatt elöregednek.