Véget ért a Nagy Elsősegély Teszt

Elsősegély teszt

Elsősegély Teszt

Megszülettek a 2015-ös Nagy Elsősegély Teszt eredményei. Az eredmények szerint még mindig sok probléma van az újraélesztéssel. A teszt eredményei szerint kevesen tudják, hogy miként kell újraélesztést végezni, illetve mi a teendő, ha valaki egy forró nyári napon elájul a melegben. Az eredmények szerint lassú javulás látható az elsősegély nyújtás terén.

Az eredmények azt mutatják, hogy bizonyos esetekben jól tudjuk, miként kell reagálni, azonban más esetekben rosszul nyújtanánk segítséget. A tesztből jól látható, hogy az emberek tudják, milyen tünetekkel jelentkezik az agyrázkódás, illetve mit kell tenni, ha üvegszilánk kerül a szembe. A legjobb válaszadási arány a gyermekeknél előforduló magas láz esetében volt.

Csuklóvágás esetén is jól tájékozottak az emberek, illetve forrázás esetén is tudják, hogy mit kell tenni. Nem tudják azonban az emberek a magas vérnyomás kezelését, valamint nem tudják mi a teendő, ha valaki elájul a tűző napon. Az újraélesztés is nehézséget jelent, hiszen a válaszadók 42%-a tudta csak, hogy mit is kell tenni.