Vakond elleni védekezés állatbarát módon

A vakondháló remek megoldás

Ha már mindenről gondoskodtunk a megfelelő működés érdekében, akkor ideje megakadályozni a kártevők elszaporodását. A kertekben a vakond elleni védekezés kifejezetten fontos, mert ha végre nagy türelemmel sikerült kialakítanunk a gyönyörű pázsitunkat, egy nap arra ébredhetünk, hogy tele van vakondtúrással.

De ezt a problémát lehetőségünkben áll megelőzni, és nem is annyira költséges, mintha arra költenénk, hogy kiirtsuk a kis földtúró bajkeverőket.

A vakond elleni védekezés vakondháló lefektetésével lehetséges, ami megakadályozza, hogy az állat a felszínre túrja magát. A használata egyszerű és gazdaságos. Persze, amikor már megvan a pázsit, és a kellemetlen látogató csak utána érkezik, akkor már nem vethetjük be a vakondhálót, de a vakond elleni védekezés így sem lehetetlen.

Egyszerűen csak gondoskodnunk kell olyan riasztók elhelyezéséről a túrások mélyén, amik kellemetlen szagot árasztanak, ezáltal távol tartják a vakondot. Ezekkel az eszközökkel a pázsit esztétikája is megőrizhető, és a kellemetlenkedő vakondoknak sem esik bajuk.