Több célra használható munkáskesztyű

Munkáskesztyű

Munkáskesztyű

Szokták mondani, hogy az egészség a legfontosabb, más nem számít. Ehhez mindenképpen hozzátartozik testi épségünk is, ami, ha a felső végtagjainkra gondolunk, egy munkáskesztyű által megőrizhető, legalábbis elsősorban ami a kézfejet illeti.

Sok mindentől függ, hogy melyik kesztyű lehet számunkra a leghasznosabb választás, főképp az adott munkavégzés fajtájától, azaz hogy milyen eszközökkel, milyen környezetben dolgozunk.

A munkahelyi leírásokban szerepelnie kell a kötelezően használandó munkaruháknak, jelen esetben munkáskesztyűnek és egyéb felszereléseknek, különféle egészségvédelmi szabályoknak, ám ezeket sok helyen figyelmen kívül hagyják, és nem foglalkoznak az esetleges következményekkel, aminek talán a legkisebb mértékű kimenetele az lehet,

hogy egy ellenőrzés alkalmával pénzbírsággal vagy akár munkahelyek beszüntetésével, elvesztésével járhat. Ennél rosszabb dolog azonban, hogy emberek biztonsága forog kockán. Egy jó munkáskesztyű sok mindentől megóvhatja kezünket, ne várjuk meg, hogy a baj megtörténjen, előzzük meg azt!