Rendszerállítás a sémák megváltoztatásáért

Rendszerállítás

Mivel a hétköznapokat az emberek általában egy bizonyos séma szerint élik, ezért sokakban kialakul a monotonitás érzése. Viszont, ha ez kellemetlen érzéssel tölti el és úgy érzi, hogy nem jó, akkor változtatnia kell!

Ahhoz, hogy felülről tekinthessen az Önt körülvevő helyzetre, a rendszerállítás módszerét szokták javasolni. Ez a gyakorlat egyénileg, de csoportosan is végezhető. Lényege azonban ugyanaz, bizonyos elemeket el kell helyezzen térben, amelyek az Önhöz közelálló embereket szimbolizálják.

Ezt Önnek kell megtennie, majd a trénerével együtt ki kell elemeznie, hogy miért döntött egyes elhelyezések mellett. Itt nemcsak az Ön és a többiek viszonya kristályosodik ki, hanem az is, hogy milyen rendszerben, sémában éli a napjait.

Az összkép áttekintése után azt kell megvizsgálnia, hogy mit javíthat ezen annak érdekében, hogy kellemesebben érezze magát és nagyobb önbizalommal mozogjon ebben a rendszerben. A rendszerállítás ilyen módon tud segíteni, hogy kizökkenjen és javítson azokon a hibákon, amelyekkel nap mint nap szembesül.