Oktató társasjátékok az élményszerű tanuláshoz

Oktató társasjátékok

Oktató társasjátékok

Sokszor az emberek észre sem veszik, hogy mennyit fejlődnek azáltal, hogy valamit megtesznek. Azok, akik ezt felismerték, kitalálták az oktató társasjátékok alapjait és ugyancsak azok alkalmazzák, akik érzik ezeknek a fejlesztő erejét.

Az oktató társasjátékok jelentős része gyermekek számára készült, mivel számukra nagy nehézséget okoz a körülöttük lévő világ nyers megismerése. Az adatok és statisztikák számukra nem sokat mondanak. Leginkább játékok segítségével tapasztalják ki a saját és mások határait, ugyanakkor ismereteket is szereznek általuk.

Az oktató társasjátékok hatalmas előnye, hogy a játékosok nemcsak passzív szemlélői a történteknek, mint például a televízió előtt, hanem aktív résztvevői a játék megvalósulásának, amiben különböző ismeretekre van szükségük, ugyanakkor újakat is tanulhatnak vagy éppen megbizonyosodhatnak arról, hogy jól tudják azokat. Egy ilyen élmény után pedig a legtöbben szívesen játszanak újra, így az oktató társasjátékok kifejthetik az egymásra épülő ismeretek megszerzésének és megerősítésének erejét.