Melyik a legjobb Groupama nyugdíj program?

Groupama nyugdíj programok

Groupama nyugdíj programok

Nyugdíjcélú megtakarításon gondolkodik, de egyelőre nem sikerült megtalálnia azt a lehetőséget, amely minden szempontból ideális lenne az Ön számára? Az öngondoskodási formák között laikusként korántsem könnyű eligazodni, ám azt már egyre többen belátják, hogy az állami nyugdíj garantáltan nem elegendő a megélhetésre. Megéri akár már pályakezdőként is elgondolkodni azon, hogy milyen nyugdíj program felel meg leginkább az igényeknek.

A szakemberek is azt hangsúlyozzák, hogy általánosan nem lehet megfogalmazni, melyik lehetőség bizonyul a legjobbnak, hiszen ez mindig egyéni igények és lehetőségek függvénye. A nyugdíjbiztositas.com oldal szerint az Életív Program kifejezetten azok számára ajánlott, akiknek kevés idejük van a nyugdíjba vonulásig, és alacsony összeget tudnak csak félretenni havi szinten. További jellemzője a megoldásnak, hogy akkor érdemes mellette dönteni, ha 10 évnél hosszabb időre szeretnénk járadékszolgáltatást kapni.

Persze nem mindegy az sem, hogyan szeretnénk befizetni, ugyanis az Életív Program a külföldi devizában történő befizetésekhez nem alkalmas. Gyakori igény, hogy a futamidő alatt is lehetőség legyen úgy kivenni a pénzből, hogy az semmilyen büntetést nem von maga után. Amennyiben erről az igényről nem mondanánk le, úgy nem az Életív Program lesz a megfelelő nyugdíjcélú megtakarítás.

Mivel az állami nyugdíjrendszer nem alkalmas az anyagi biztonság megteremtésére, így érdemes mihamarabb tájékozódni az állami támogatást is élvező nyugdíjcélú takarékoskodási formákról. Kínálat bőven akad a piacon, ha pedig nem igazodik el a választékban, akkor akár szakember segítségét is kérheti ehhez.